Testimonial revenire in Africa de Sud - Loredana Ichim - Iulie 2017

As putea continua lista experientelor sud- africane , dar mai las cate ceva de sămanta si pentru alta data. Nu am cuvinte de multumire voi - FRESH HOLIDAYS si inca odata DA, recomand oricui Africa de Sud.

Ma bucur sa impartasesc cu voi si clienti vostri minunatele experiente traite in Africa de Sud. Ne-am bucurat din plin de premiul castigat si daca tot am avut aceasta sansa, am explorat locuri noi si am incercat lucruri noi. Vacanta noastra a fost ceva mai scurta, 9 zile pline. (George /Fancourt Golf Resort – Oudtshoorn /Buffelsdrift game lodge – Arniston/ Arniston Beach hotel/ Stellenbosch / Spier Manor – Cape Town/ Taj Hotel.
Vorbind de experiente si locuri noi asa pe scurt:
1. Self drive – super avantaj chiar daca se conduce cu volan pe dreapta. Cutia automata a fost o binecuvantare. Surpriza placuta a fost ca cei de la Europe Car ne-au setat toate adresele destinatiilor noastre pe GPS si asta ne-a dat un conform psihic. In rest super infrastructura ( sosele impecabile), fara stressul legat de unde parcam, cat timp facem, ne-am simtit in siguranta in fiecare minut .
2. In Stellenbosch – am facut un tur al domeniului Spier ( una din cele mai vechi pogdorii din Africa de Sud 1692) pe segway. Super experienta si daca ajungeti acolo este a MUST.
3. Tot in Stellenbosch am participat la una picnic lunch organzate de cei de la Ferma Blaauwklippen. In fiecare duminca, domeniul isi deschide portile pentru toti cei doritori sa participe la o petrecere campeneasca de tip iarmaroc. Super mancaruri ( recomand cu caldura friptura de miel), targ artist locali, locuri de joaca pentru pitici si oameni mari.Fain de tot.
4. La ferma /Podgoria celor de la Tokara ( tot Stellenbosch) am participat la o degustare de uleiuri de masline. Domeniul este impresionant. Culturile de vita de vie si maslini sunt parca desenate, simetrie perfecta.
5. Fiind pe traseul GArden Route – am fost in parcul National Tsitsikamma. Paradisul sporturilor extreme. Noi am avut clar in minte ca ajundem la podurile suspendate din Stormriver. Si am ajuns – din nou a MUST. Data viitoare vrem sa petrecem ceva mai multe zile aici.
6. Mai toata lumea stie ca la Capul Bunei Sperante se unesc cele doua oceane ( indian si Atlantic) si evident ca si noi asa ma crezut atunci cand am ajuns aici anul trecut. Dar Peter, ghidul nostru de atunci ne-a explicat ce si cum si parca ne-ar fi dat o tema de casa pentru urmatoarea noastra excursie. De fapt locul cel mai de sud al Africii, unde se unesc cele doua oceane este la Cape Aghulhas si ne-am bucurat tare mult ca am ajuns. ( in acest moment a fost singurul drum de acces nepavat, pe o distanta de 15-16 km, durata 30 min). De o parte si de alta a drumului sunt ferme de oi, dar aici am avut sansa sa vedem Blue Crane sau Paradise Crane (o pasarea cu o aliura foarte eleganta, de dimensiunea unei berze, care este national bird a Africii de Sud).

As putea continua lista experientelor sud- africane , dar mai las cate ceva de sămanta si pentru alta data. Nu am cuvinte de multumire voi – FRESH HOLIDAYS si inca odata DA, recomand oricui Africa de Sud.
In concluzie, noua ne-a placut si acum in sezon de iarna si da ne-am REINTOARCE ORICAND

Fresh Holidays

  •    Colonel Corneliu Popeia 43, Sector 5, Bucuresti
           - vis-a-vis de Greengate

  •    Mobil: +40754 012 262
                        +40770 574 088

  •    Mail: info@freshholidays.ro