Top 5 activitati pentru familiile cu copii in Mallorca

Experiente autentice alaturi de familie

Mallorca este una din destinatiile noastre preferate in care asteptam cu drag sa revenim. Noi am vizitat Mallorca in 2012, pe vremea cand eram tineri, petrecareti si exploratori, dar asta este o alta poveste :). Daca vrei sa vezi cateva poze facute de noi, te invitam sa vezi albumul nostru din pagina de facebook, aici .

 

Intre timp, viata noastra s-a schimbat si de aproape 4 ani, suntem 3 calatori pasionati. Pentru anul acesta ne propusesem sa mergem in Mallorca toti 3 – am facut inclusiv toate cercetarile si ne-am documentat despre ce poti face cu copiii in Mallorca. Dar din pacate astrele nu s-au aliniat sa ajungem in acest an in micul paradis al Mediteranei.

 

Asadar, daca tot am reusit sa facem cercetarile legate de vacanta cu copii in Mallorca, le vom impartasi aici cu voi  in dorinta de a va fi de folos in petrecerea activa a timpului liber cu cei mici. Enjoy !

1. Aqualand-ul El Arenal

 • Adresa : Autovia Palma – Arenal, Km 15, 07600 El Arenal, Islas Baleares, Mallorca.
 • Orar : 10.00 – 18.00
 • Bilete online : adulti ( 25 euro ); copii, 5 -10 ani ( 16 euro ); copii, 3-4 ani ( 10 euro ).
 • Mai multe detalii aici

Aqualand-ul El Arenal, este cel mai mare parc acvatic din Mallorca si este situat in partea de sud a insulei in zona statiunii El Arenal. Elementul principal al parcului este King Cobra, toboganul avand un imens impact vizual. Pentru cei mici exista o zona dedicata in functie de categoria de varsta, de la tobogane la locuri de joaca pentru infanti. Daca iti doresti experiente de neuitat pentru intreaga familie, acesta este locul ideal.

2. O plimbare cu trenul de epoca din Palma in Sóller

 • Punctul de plecare din Palma: Piata Spaniei

Aceasta este o activitate de o zi sau jumatate de zi in care faceti o calatorie de 27 km cu trenul de epoca din Palma pana in Sóller. Pe parcursul traseului cu trenul, se strabat plantatii de vita de vie si maslini, se traverseaza vai pe apeducte inalte, ca in final sa se ajunga in Sóller de unde veti lua tramvaiul pentru a ajunge la malul marii in Port de Sóller.

 

Aceasta este o statiune cocheta cu o plaja draguta si o promenada plina cu restaurante si magazine cu inghetata, spre deliciul celor mici.

 

Va recomand sa plecati cu una din primele doua curse care pleaca din Palma la ora 10:10 sau 10:50, pentru a avea timp suficient si pentru o baie in Port de Sóller . Cea mai tarzie ora de retur din Port de Sóller, este ora 17:30, pentru a putea prinde astfel  trenul de ora 18:00 din Sóller.

 

Biletele se cumpara  dus – intors de la statia terminus din Palma. Atentie insa ca nu este posibil sa achitati cu cardul, asa ca trebuie sa aveti cash la voi. Din pacate biletele nu se pot rezerva online si va recomand sa ajungeti cu aproximativ 1 ora inainte de plecarea trenului, pentru a va achizitiona biletele. Costul unui bilet dus – intors pentru un adult este de 30 euro, iar copii sub 5 ani calatoresc gratuit. Calatorie placuta 🙂

3. Complexul de pesteri Artà

 • Adresa : Carretera de las Cuevas, s/n, 07589 Canyamel, Illes Balears, Mallorca.
 • Orar : 10.00 – 19.00
 • Bilete :  Adulti (14 euro), copii 7-12 ani (7 euro ), copii sub 7 ani ( gratis )
 • Mai multe detalii aici

Partea de est a insulei are un relief carstic foarte bine dezvoltat, in care s-au dezvoltat o serie de pesteri  si galerii impresionante.

 

Vizita in aceste pesteri poate stimula imaginatia, atat a parintilor cat si a copiilor prin asemanarea stalagmitelor si stalagtitelor cu diverse obiecte din viata de zi cu zi sau cu personaje de poveste. O experienta de care cu siguranta va veti aduce aminte !

4. Acvariul din Palma

 • Adresa : Carrer Manuela de los Herreros i Sorà, 21, 07610 Palma, Islas Baleares, Mallorca
 • Orar : 09:30 – 17:00
 • Bilete : Adulti ( 24.5 euro ), bilete copii ( 14 euro )
 • Mai multe detalii aici 

Daca se anunta o zi cu reprize de ploaie atunci poti alege o plimbare la acvariu. In cadrul acestuia, pe langa cele peste 55 de acvarii poti sa te plimbi si sa explorezi Gradina Mediteraneana si Jungla care reproduce habitatul padurilor tropicale din bazinul fluviului Amazon. Sa ne spuneti cum a fost 🙂

5. Katmandu Park

 • Adresa : Avenida Pedro Vaquer Ramis, 9, 07181 Magaluf, Calvià, Islas Baleares, Mallorca
 • Orar : 10.00 -22.00
 • Bilete : adulti (28 euro ), copii 3-12 ani (22 euro ), copii sub 3 ani ( gratis )
 • Mai multe detalii aici

Acesta este un parc tematic situat in cadrul hotelului Sol Katmandu din Magaluf. Activitatiile sunt structurate pe categorii de varsta si solicita la cooperarea intre parinti si copii pentru rezolvarea misterelor si traversarea obstacolelor.

 

Lista cu recomandari ar putea fi mult mai lunga, dar daca aveti un sejur de 7 nopti,  ar fi bine sa stati si cateva zile doar la plaja sa va odihniti si sa construiti castele de nisip. 🙂

Voi ce activitati v-ati planuit pentru o vacanta cu familia in Mallorca ?

Fresh Holidays

 •    Colonel Corneliu Popeia 43, Sector 5, Bucuresti
         - vis-a-vis de Greengate

 •    Mobil: +40754 012 262
                      +40770 574 088

 •    Mail: info@freshholidays.ro