Vietnam – Pasarea Phoenix a Asiei – Partea II – Hue si Hoi An – perlele Vietnamului

Vietnam – Pasarea Phoenix a Asiei – Partea II – Hue si Hoi An – perlele Vietnamului

Vietnam – Pasarea Phoenix a Asiei

Partea II – Hue si Hoi An – perlele Vietnamului

 

Daca primele 3 zile petrecute in zona de Nord a Vietnamului au fost despre o introducere in istoria, cultura si natura acestei tari, partea centrala ne-a oferit o adevarata lectie de istorie si un cumul superb de aventuri si experiente inedite.

Dupa transferul din Ha Long, am mers la aeroport pentru un zbor scurt de 1h si 10’ operat de Vietjet, pana in Da Nang.

Da Nang este capitala zonei centrale a Vietnamului.

Deja, aici clima a devenit sub-tropicala si temperaturile, seara, se apropiau de 30 de grade Celsius.

Dupa un transfer de 2h de la aeroport am ajuns in Hue unde ne-am odihnit la hotel.

 

Orasul Imperial Hue

In ziua urmatoare, ziua nr 4 din program am inceput dupa micul dejun vizita la orasul imperial Hue, capitala medievala a Vietnamului. Aici am vizitat superbul palat imperial, am invatat despre regii si istoria tarii cu accentul pus pe dinastia Nguyen care a condus vietnamul timp de 143 de ani, in secolele XIX si XX.

Ce-i drept, mare parte dintre regii din aceasta perioada au fost supusi Frantei insa sub controlul lor tara s-a dezvoltat cel mai mult. Ultimul rege a abdicat la finalul celui de-al II-lea razboi mondial, cand orasul a fost ocupat de armata comunista a lui Ho Chi Minh. Acesta a declarat, de la balconul palatului, ca prefera sa fie un cetatean simplu intr-o tara libera decat un rege marioneta intr-o tara vasala.

Hue impresioneaza prin arhitectura, povesti, legende, gradini superbe si atmosfera romantica.

Tura a continuat cu o plimbare cu barca pe raul de parfum si s-a incheiat cu o vizita la mausoleul tatalui ultimului rege Vietnamez – regele Khai Dinh.

Ultimul rege vietnamez, Bao Dai a trait in exil la paris mai toata viata sa si a murit tot acolo in 1997, fiind singurul rege care nu are un mausoleu in Vietnam.

Dupa-amiaza am plecat spre Hoi An unde am ajuns spre seara.

Hoi An – orasul lampioanelor

Hoi An, un alt oras monument UNESCO din zona centrala a tarii, este despre altceva. Aici, avem casute mici, strazi inguste si o atmosfera vibranta. Fost port pescaresc inca din evul mediu, din perioada in care corabiile cu negustori din China veneau aici sa vanda marfa, Hoi An este un oras romantic si agitat in acelasi timp.

Seara am petrecut-o pe strazi, in pietele de noapte si admirand faimoasele lampioane, pentru ca Hoi An este cunoscut si ca Orasul Lampioanelor.

In ziua urmatoare, ziua 5 din programul nostru, am avut in program orasul si zona orasului Hoi An.

Am inceput devreme cu o calatorie foarte interesanta, plina de experiente locale autentice dar si multa distractie in zona satelor pescaresti.

Am pornit cu o barca pe rau pana am ajuns in zona in care pescarii locali pescuiesc traditionale cu plase. Am urcat intr-o barcuta mica cu 2 localnici si am invatat sa arunc plasa in apa, in speranta ca voi prinde pranzul. Talentul meu tinde spre zero in ale pescuitului iar tehnica lor necesita ani de experienta asa ca rezultatele mele au fost zero.

Dar experienta a fost cat se poate de autentica si locala.

Ne-am urcat apoi 2 cate 2 in barcute traditionale din bambus, rotunde, de fapt aratand ca niste coji de nuca de cocos, ghidati de cate un satean vaslas experimentat, care ne-a purtat printre canalele inguste strajuite pe margini de cocotieri de apa. Am plutit asa cam o ora si ne-am bucurat de peisaje superbe, liniste, relaxare si multa distractie.

Am ajuns apoi intr-un sat traditional, la un localnic acasa, unde ne astepta un gratar cu fructe de mare si peste proaspat. Am mancat pe nerasuflate si am savurat din plin bunatatile delicioase pregatite de ei.

Am revenit dupa pranz inapoi in oras si dupa 2h pauza la hotel timp in care ne-am bucurat de piscina, bere rece si povesti, am pornit la pas sa decoperim orasul vechi, monument UNESCO. Ne-am plimbat pe stradutele inguste, am vizitat case si temple vechi si am cumparat o multime de obiecte de arta si haine traditionale.

In Hoi sunt si cele mai vechi si bune ateliere de matase naturala din Vietnam asa ca multi dintre noi au cumparat matasuri fine si au vizitat o astfel de fabrica locala.

Noi ne-am limitat la tablouri, lampioane si alte cateva suveniruri.

Cum s-au vazut aceste zile prin ochii Lidiei

Pe ea, daca o intrebi, o incanta oricum orice calatorie, dar pot sa va spun ca s-a distrat maxim cu barcutele de bambus pe canalalele de langa Hoi An, a ras de mine din plin ca nu ma descurc cu plasele pescarilor, au incantat-o povestile din palatul imperial din Hue, culorile si gradinile din orasul vechi, stradutele inguste din Hoi An dar poate cel mai mult, inghetata traditionala preparata de localnici direct in fata ta in pietele de noapte din Hoi An.

In conculuzie, s-a bucurat din plin de aceste zile, care chiar daca au fost sub un soare arzator si destul de obositoare, i-au oferit noi si noi experiente si amintiri frumoase.

 

Daca iti doresti sa vizitezi Vietnamul, sa te bucuri de experiente locale autentice in programe de calitate, iti recomandam fie sa vii cu noi data viitoare in programul de grup, fie sa optezi pentru una dintre variantele de programe private pe care le organizam oricand, la cerere si care se pot personaliza 100% dupa preferintele tale. Detalii gasesti aici.

Cele mai indragite de catre clientii nostri

Vreau oferta personalizata

Iti putem propune cea mai buna varianta. Luam in calcul peste 40 de criterii cand generam oferta. Nu ne crede pe cuvant! Citeste povestile

Vreau oferta personalizata

Vreau oferta